Dit geldbedrag houdt PSV over van Sambo's overstap naar Burnley

Shurandy Sambo
Shurandy Sambo Foto: © Pro Shots

Het lijkt erop dat Shurandy Sambo komende zomer transfervrij vertrekt van PSV naar Burnley. Toch zullen de Eindhovenaren wel wat geld overhouden aan deze overstap.

De vleugelverdediger vertrekt weliswaar transfervrij. Toch gaat PSV geld ontvangen met betrekking tot deze transfer. Zo ontvangen zij een opleidingsvergoeding van 360.000 euro. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Dit zorgt ervoor dat een club wordt gecompenseerd voor alle investeringen die zijn gedaan in de ontwikkeling van de voetballer.

Sambo’s contract loopt komende zomer af en beide partijen zijn niet tot een verlenging gekomen en maakt hij nu de stap naar Engeland. Omdat het contract van de verdediger niet voor 1 april is opgezegd, houdt PSV recht op de vergoeding van 360.000 euro.

De rechtsback doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV. Toch is hij nooit een vaste waarde geworden in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Afgelopen zomer was hij bij FC Twente in beeld en zou hij zelfs gesprekken met Ajax hebben gevoerd. Dat heeft echter nergens toe geleid.

Lees meer:
0 reacties