Dit betaalde PSV aan FC Barcelona voor transfer-deal Sergiño Dest

Sergiño Dest op de persconferentie van PSV
Sergiño Dest op de persconferentie van PSV Foto: © Screenshot PSV

PSV heeft zich definitief kunnen versterken met Sergiño Dest. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad weet hoeveel geld dit heeft gekost voor de Eindhovenaren.

PSV huurde Dest al van FC Barcelona met een optie tot koop. Het contract van Dest liep nog tot medio 2025. De optie tot koop bedroeg 11 miljoen euro. Dat bedrag wilden de Eindhovenaren echter zelf niet overmaken omdat Dest in april een zware blessure opliep en de eerste maanden nog niet in actie zal komen.

FC Barcelona wilde hem echter alsnog laten gaan en is akkoord gegaan met heel veel minder omdat Dest een hoog salaris verdient bij FC Barcelona, schrijft Elfrink. “De huidige prijs ligt heel ver onder de eerdere optie. Sterker nog: Dest komt voor niets naar Eindhoven en is dus transfervrij.”

Wel moet PSV het salaris dat Dest in Spanje verdiende overnemen en bij verkoop kunnen de Cataloniërs meeprofiteren van de transfersom. De verwachting is dat de Cataloniërs voor tientallen procenten zullen meeprofiteren, maar dat daar wel een maximumbedrag is afgesproken.

Lees meer:
0 reacties