Dirk Marcellis begeleidt topdarters: "Maar ik ben er niet zo goed in"

Dirk Marcellis viert een doelpunt namens PSV
Dirk Marcellis viert een doelpunt namens PSV Foto: © Pro Shots

Dirk Marcellis brak in het betaalde voetbal door bij PSV en speelde voor nog een aantal andere clubs in Nederland. Tegenwoordig is hij prestatiecoach bij De Talentenacademie en ondersteunt hij, bijvoorbeeld, de bekendste darters van Nederland.

"Fan zijn en kijken, maar ik ben er niet zo goed in", vertelt een lachende Marcellis, geciteerd door het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer wordt ingezet voor de mentale begeleiding van de spelers. "Waar prestaties geleverd moeten worden, daar helpen wij. Dan maakt het niet uit welke persoon of welke sport dat is. Wij leveren maatwerk en kijken naar: wie ben je? Mooi dat we dat nu ook kunnen doen voor de TOTO Dart Kings"

De TOTO Dart Kings bestaan uit Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen en Vincent van der Voort. Alleen laatstgenoemde heeft zich niet weten te plaatsen voor het PDC WK in Londen. "Of ik meereis naar Alexandra Palace voor het WK? Dat ligt eraan of daar behoefte aan is."

"Heel globaal gaat het erom: hoe ga je om met druk? Hoe kun je blijven presteren en wat heb je daarvoor nodig? Toen ik 19 was, ging het wat minder met mij en heb ik ook met iemand gesproken. Nu werk ik er zelf. Maar het is héél persoonlijk wat iedereen nodig heeft. Het is niet zo dat je zegt: dit en dit heb je nodig", aldus Marcellis.D

Lees meer:
0 reacties