Dijkshoorn: "Noa Lang wedstrijd lang uitgescholden voor kankerjood"

Noa Lang na zijn treffer in de Johan Cruijff Schaal
Noa Lang na zijn treffer in de Johan Cruijff Schaal Foto: © Orange Pictures

Nico Dijkshoorn baalt enorm dat er in voetbalstadions te pas en te onpas met het woord 'kanker' wordt gescholden. Vooral het gedrag van de Feyenoord-supporters richting Noa Lang vond hij veel te ver gaan.

Dijkshoorn schrijft in de column in Voetbal International van zich af en ziet dat het woord 'kanker' spijtig genoeg een heel andere betekenis heeft gekregen. "Tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd Noa Lang bijna een wedstrijd lang uitscholden voor kankerjood. De scheidsrechter deed niets. De wedstrijd werd niet gestaakt, er werden geen mensen van de tribune gehaald, er was geen onderbreking van de wedstrijd. Niets. Kankerjood roepen mag gewoon weer dit seizoen."

De teleurgestelde Dijkshoorn schrijft het van zich af door zelf ook eens het woord te gebruiken. "Het zal wel iets te maken hebben met de devaluatie van het woord kanker. Ik schat dat in de grote steden binnen een half jaar iedereen een kankerbrood bij de bakker bestelt. Even afrekenen bij de kankerkassa, daarna alle boodschappen in je kankertas, op je kankerfiets naar huis, kankervlees bakken, wat kankerrijst koken en daarna met je kankerbord op je kankerschoot kijken of er nog iets op de kankertelevisie is."

Later in de column komt hij terug op de Johan Cruijff Schaal. "Goedbeschouwd zat alles wat voetbal zo vreselijk lelijk maakt in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Kankerjood roepend publiek achter netten en een scheidsrechter die daar niet op ingreep. De KNVB maakte meteen tijdens de eerste serieuze wedstrijd van dit seizoen duidelijk dat ze helemaal niets doet en gaat doen aan het krankzinnige gedrag van supporters."

"Wel werd er goede sier gemaakt met het bestraffen van zeurende spelers. De commentator tijdens de wedstrijd kreeg er maar geen genoeg van om dat te benadrukken. Ja, het werd allemaal anders dit seizoen. Hopla, allebei de protesterende spelers een kaart. Hopla, de reservedoelman een kaart. De mensen die dit vuur iedere wedstrijd weer aanwakkeren gingen vrijuit: de supporters op de tribune die vanaf de eerste minuut Noa Lang voor kankerjood uitmaakten. Zij kunnen gewoon weer het hele jaar aanschuiven bij welke wedstrijd dan ook."


Lees meer:
0 reacties