Dijkhuizen opgelucht: "We vreesden een pak slaag te krijgen"

Marinus Dijkhuizen
Marinus Dijkhuizen Foto: © Pro Shots

PSV won dinsdagavond met 0-2 van Excelsior. Ondanks de nederlaag is Marinus Dijkhuizen niet ontevreden over wat hij zag van zijn ploeg.

De Rotterdammers hielden de koploper lang op de nul, maar verloren na rust toch de wedstrijd. "Ik was positief verrast door mijn ploeg, omdat we het goed voor elkaar hadden. In de laatste weken was de spirit oké, maar gezien de bezetting zagen we ook een beetje op tegen PSV", geeft Dijkhuizen toe bij ESPN. "Dan kun je ook naar de klote gespeeld worden. Ja, we vreesden een pak slaag te krijgen, maar dat is gelukkig niet gebeurd."

Een grote tegenvaller voor Dijkhuizen was dat sterspeler Couhaib Driouech, deze winter nog dichtbij een transfer naar PSV, al vroeg geblesseerd naar de kant moest. "Ik heb hem even met rust gelaten, want zijn blik vertelde genoeg. Dat is wel heel zuur", aldus de oefenmeester. "Vier tot zes weken zou zomaar kunnen, maar misschien spreek ik voor mijn beurt. Dat kan ik er eigenlijk niet bij hebben, we zullen ermee moeten dealen. Het is een hele grote aderlating."

Lees meer:
0 reacties