Dick Advocaat stellig over PSV'er: "Waarom kan hij dat niet aan?"

Dick Advocaat wil niets weten van de kritieken die PSV'er Joey Veerman ontving na zijn slechte wedstrijd tegen Oostenrijk. De voormalig hoofdtrainer van PSV blijft bij zijn mening dat de Volendamse middenvelder de absolute top aankan.

"Ik vind Veerman een geweldige speler. Als je Kroos ziet spelen, dat moet hij ook kunnen. Echt waar", is Advocaat stellig aan tafel bij Vandaag Inside Oranje. Tafelgenoot René van der Gijp slaat zijn handen voor zijn gezicht. "Kroos is Europese top. Ik vind Kroos echt een geweldenaar", reageert de voormalig vleugelaanvaller van PSV.

Advocaat blijft echter bij zijn mening. "Ja, maar deze jongen is 24 of 25, Kroos is 34, red.). Het zit er bij Veerman wel in, met zijn passing. Je ziet toch hoe Kroos speelt? Kroos duikt terug naar de achterhoede, daar is hij altijd vrij, en dan weet hij wel waar de bal heen moet. Veerman speelt bij PSV precies hetzelfde. Waarom zou Veerman het hoogste niveau niet kunnen?"

"Bij balverlies wordt het hele elftal kwetsbaar, want Veerman laat ze links en rechts achter zich langs lopen", stipt Johan Derksen aan. Hier kan Advocaat zich wel in vinden. "Daar zou hij iets meer aandacht aan moeten besteden, maar qua passing heeft hij bij PSV geweldig gespeeld."

Lees meer:
0 reacties