Dest bewierrookt: "Hij heeft nog geen slechte wedstrijd gespeeld"

Sergiño Dest
Sergiño Dest Foto: © Pro Shots

PSV heeft afgelopen vrijdag in een moeizame wedstrijd toch met 0-1 weten te winnen uit bij Go Ahead Eagles. Na afloop van de wedstrijd reageerde Marco Timmer bij Voetbal International en had hij positieve woorden over voor doelpuntenmaker Sergino Dest.

"Dest was voor iedereen denk ik wel de grote uitblinker", begint Timmer. "Het is een bijzondere speler die in zijn tijd bij PSV nog geen slechte wedstrijd heeft gespeeld. Ik heb hem daar wel eens naar gevraagd en dan gaat hij nadenken en zegt hij 'ja dat klopt, ik heb nog geen slechte wedstrijd gespeeld'".

"Hij is heel open en eerlijk", gaat hij verder. "Dat neigt dan soms naar wat arrogantie, maar dat is bij hem absoluut niet het geval. Zijn rendement moet nog wel omhoog. Ik noem hem wel eens de vierde aanvaller, omdat hij altijd maar over de linkerkant met snelheid er overheen komt. Maar het moet wel altijd rendement opleveren, dat doet hij nu maar hij had ook nog een keer kunnen scoren. Dat mag nog beter, maar dat weet hij zelf ook."

Ook zoomt Timmer nog even in op de ontwikkeling die Dest heeft doorgemaakt. "Als je zo'n stormachtige ontwikkeling hebt doorgemaakt bij Ajax en je gaat dan naar Barcelona waar je veel speelt, dan is het geen schande dat het soms even niet klikt met een trainer. Bij AC Milan was hij niet zichzelf, daar zat hij nog met Barcelona in zijn hoofd want hij wilde daar perse slagen. Daarna heeft hij een plan gemaakt. Terug naar Nederland naar een topclub, meehelpen kampioen worden en dan weer die stap maken. Die drive van hem heeft alles te maken met de droom om weer naar de wereldtop te gaan."

Lees meer:
0 reacties