Dest belangrijke factor in spel PSV: meest productieve verdediger

Sergiño Dest in duel tegen Vitesse
Sergiño Dest in duel tegen Vitesse Foto: © Pro Shots

Sergiño Dest was een van de uitblinkers in de 6-0 monsterscore, die PSV neerzette in eigen huis tegen degradatiekandidaat Vitesse. Zowel verdedigend als aanvallend draagt de 23-jarige back een steentje bij in het spel van PSV.

PSV's aanval onder leiding van Sergiño Dest was onhoudbaar tegen de Arnhemmers. De Amerikaanse linksback was een constante dreiging voor de Arnhemse verdediging, dribbelend en aanvallend opkomend. Zijn acties leidden onder andere tot de 2-0 van Malik Tillman, waarna het verzet van Vitesse definitief brak.

Dest is een cruciale aanvallende factor voor PSV als verdediger, zo schrijft Voetbal International. Zijn technische vaardigheden maken hem lastig te stoppen, en zijn statistieken bevestigen zijn waarde. Met zes assists is hij een van de meest productieve verdedigers in de Eredivisie, en zijn dribbelvaardigheden zijn slechts door enkelen overtroffen. Bovendien heeft Dest de hoogste passnauwkeurigheid in het laatste derde deel van het veld en is hij betrokken bij veel doelpogingen en gecreëerde kansen.

Ondanks zijn succes bij PSV is het onzeker of Dest nog een seizoen in Eindhoven zal blijven. Technisch directeur Earnest Stewart zal proberen hem te behouden, maar met interesse van topclubs uit Europa lijkt een vertrek waarschijnlijk. Dest's ambities reiken naar de internationale top, wat een langer verblijf in de Eredivisie een moeilijk geval maakt.

Lees meer:
0 reacties