Derksen: "Wat zijn het voor nonsens dat hij zijn uren in PSV steekt?"

Johan Derksen denkt dat PSV RvC-bestuurslid Klaas Dijkhoff dé aangewezen persoon is om Mark Rutte op te volgen. De voormalig politicus heeft echter vooralsnog totaal geen behoefte aan een nieuwe functie in Den Haag.

"Ik heb persoonlijk een grenzeloze overtuiging in Klaas Dijkhoff", vertelt Derksen in een video-item van Vandaag Inside. "Dat is een no-nonsense-man. Als in Drenthe een boer gebeten wordt door een wolf, dan moet het niet kunnen dat allerlei types in opstand komen en een kort geding beginnen tegen de boer en de burgemeester. Omdat die wolven beschermd zijn. Dat soort mensen spreken er in hun luie stoel schande van en dan heb je een man als Dijkhoff nodig die daar korte metten mee maakt. Daar hebben we behoefte aan."

"Er moet een moreel beroep op hem gedaan worden. Het land heeft hem nodig. Hij en zijn vrouw hebben altijd gezegd: 'als Nederland Klaas nodig heeft, dan is Klaas daar'. Nou, Klaas. Nederland heeft je nodig! Wat kan mij het nou schelen dat hij zijn uren steekt in PSV en zo... Wat is dat voor hobbyisme? Wat zijn dat voor nonsens? Er zijn andere prioriteiten", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties