Derksen en Van der Gijp hekelen oud-PSV'er: "Hij is een soort Neymar"

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

Johan Derksen en René van der Gijp hebben na het doelpuntloze gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk geen goed woord over voor oud-PSV'er Memphis Depay. De aanvaller maakte voor het toernooi indruk in de oefenwedstrijden, maar kon vrijdagavond totaal niet overtuigen.

"Hij is een soort Neymar aan het worden. Die heeft zich twee jaar geleden voorgenomen: ik ga niet meer diep zonder bal. Misschien zit die haarband te strak. Dan loopt het bloed niet lekker", begint Van der Gijp met een knipoog bij Vandaag Inside.

De zweetband waar Memphis dit toernooi mee speelt, werkt als een rode lap op een stier bij Johan Derksen. Hij vindt het maar niets. "Memphis is op het ogenblik de meest opvallende speler ter wereld, maar niet vanwege zijn spel. Met een heel arrogant gezicht wil hij iedere vrije trap en corner nemen… En het is niks!"

Van der Gijp stelt dat het ook met de verwachting vanuit Nederland te maken heeft. "Eigenlijk is het toch te gek voor woorden dat al die analisten in die voorbereiding op het EK heel veel van Memphis verwachtten. Hij heeft heel het jaar niet gevoetbald. Als we veel van Harry Kane of Jude Bellingham hadden verwacht, dan had ik nog gezegd: Vooruit."

Lees meer:
0 reacties