Derijck slaagde niet bij PSV: "Bij PSV lag het echt aan mezelf"

Timothy Derijck bij PSV
Timothy Derijck bij PSV Foto: © Pro Shots

Timothy Derijck maakte onlangs voor de derde keer een transfer naar ADO Den Haag. De inmiddels 36-jarige verdediger speelde tussen 2011 en 2014 voor PSV, maar werd daar uiteindelijk afgeserveerd.

Derijck werd door Marcel Brands binnengehaald bij PSV. "Hij zei: “We halen normaal gesproken alleen internationals, maar voor jou maken we een uitzondering”. Ik heb uiteindelijk veel wedstrijden gespeeld, maar niet op het niveau waarvan ik weet dat ik het kan halen", blikt de mandekker in VI terug op zijn tijd in Eindhoven.

"In de jaren in België heb ik laten zien wat ik in Nederland niet heb kunnen laten zien, omdat ik met een andere mindset op het veld stond. Bij Feyenoord wilde ik de stappen te snel zetten, bij PSV lag het echt aan mezelf", geeft Derijck toe.

Via PSV kwam hij bij FC Utrecht terecht. "Ook een grote club, maar niet de stap die je van tevoren voor ogen hebt. Daarom was het een goed moment om terug naar België te gaan, omdat ik behoefte had aan een andere manier van trainen en werken. Als je daarin niet meegaat, verdrink je omdat je het niet op kunt blijven brengen. Dus ja, ik heb bepaalde kansen in mijn carrière laten liggen, maar alsnog ben ik blij met wat ik bereikt heb", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties