Denzel Dumfries geloofde zijn ogen niet: "Dat was echt bizar"

Denzel Dumfries tegen Griekenland
Denzel Dumfries tegen Griekenland Foto: © Orange Pictures

Het Nederlands Elftal had het moeilijk tegen de Grieken, maar Denzel Dumfries blonk zoals gewoonlijk weer uit. Door zijn actie kregen ze in de slotfase nog en penalty en won Oranje met 0-1.

Volgens Dumfries was er absoluut geen sprake van een schwalbe. Bij Voetbal International geeft hij aan. "Dit was een honderd procent penalty. Geen twijfel mogelijk. Hij raakte me van achteren, er was contact. Anders zou ik ook niet naar de grond gaan, want ik had een voorsprong op hem. Hij raakte me duidelijk."

De Grieken waren lastig te benaderen, maar dat lag niet alleen aan hun eigen kwaliteiten. "Ze speelden in een ander systeem. Het was moeilijk om erdoorheen te komen, dat merkte je al vanaf het begin. Maar goed, ik ben heel trots op het team. Hoe wij hier alsnog de drie punten halen. Griekenland was heel afwachtend. Het veld hielp ook niet mee. Dat was echt bizar", zegt de oud-speler van PSV.

Het was voor Dumfries moeilijk om in zijn spel te komen. "Ik denk dat iedereen het heeft kunnen zien. Het was te bizar voor woorden. Je speelt de bal en die stuitert gewoon op. Lastig, maar goed. Soms moet je ook op een on-Nederlandse manier kunnen winnen. Ik ben hartstikke trots op de manier waarop we dat hebben gedaan."

Lees meer:
0 reacties