Denzel Dumfries blikt terug: "Dat vond ik gewoon bizar om te lezen"

Denzel Dumfries
Denzel Dumfries Foto: © Pro Shots

Denzel Dumfries werkte zich via Sparta op naar het Europese topvoetbal. Via SC Heerenveen en PSV kwam de rechtervleugelverdediger tot een transfer naar Internazionale, waar hij ook weer indruk maakt. En dat zag niet iedereen van tevoren aankomen.

Dumfries speelde namelijk in de jeugd in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam. Feyenoord bekeek hem, maar voelde niet de behoefte om Dumfries op te pikken. "Op een gegeven moment moet je er ook voetballend uitkomen. Ik moet het nog zien", vertelde senior scout Maup Martens destijds in 2018.

De voormalig PSV'er gebruikte de uitspraken van de Feyenoord-scout als brandstof. "Ik las dat toen", vertelt Dumfries aan het Algemeen Dagblad. "Het was bizar. 'Ik moet het nog zien'. Nou, kom nog eens een keer kijken, zou ik zeggen. In de Champions League of bij Oranje. Dat hardop uitspreken van twijfels, dat heeft in het verleden weleens aan mij geknaagd."

"Dat vond ik een kwalijke zaak, want ik gun iedereen zijn bloei, zijn podium."
Denzel Dumfries

"Soms dacht ik bij bepaalde mensen: kijk jij wel écht? Nee, maar serieus, kijk jij wel écht? Zo’n blik op mijn kwaliteiten zorgde lange tijd voor extra brandstof", legt Dumfries uit. "Het was uiteindelijk dus een situatie waaruit ik voordeel haalde, meer dan dat het een last was. Die kritiek is minder, dus dat specifieke gevecht op dat vlak kan ik niet meer aan gaan. Maar die opmerking 'ik moet het nog zien', dat vond ik gewoon bizar om te lezen."

"In die opmerking zat nog een soort hoop verborgen. Hoop dat ik alsnog niet zou slagen. Dat vond ik een kwalijke zaak, want ik gun iedereen zijn bloei, zijn podium. Wat was dat dan voor opmerking? Ik speelde bij PSV en bij het Nederlands elftal. Ik heb er nooit eerder op gereageerd en ik ben er nu ook niet meer mee bezig, maar als het ter sprake komt ben ik eerlijk: het was gewoon misplaatst. Voor mij ook tekenend voor de vreemde manier waarop bepaalde mensen naar dingen kijken", aldus Dumfries.

Lees meer:
0 reacties