"De RvC heef in die jaren wat dichter op de directie gezeten"

Marcel Brands
Marcel Brands Foto: © Pro Shots

Bij PSV hoor je bijna niemand over de Raad van Commissarissen. Toch hebben zij op de achtergrond ook een aandeel in het succesvolle jaar van de Eindhovenaren.

Robert van der Wallen is de voorzitter van de RvC maar wil liever niet horen dat zij ook een aandeel hebben gehad in de titel van Psv. Hij blijft dan ook het liefst uit de publiciteit maar dat is niet altijd mogelijk. Ook omdat hij met een aantal anderen een belangrijke rol heeft gespeeld bij Psv.

Rik Elfrink schrijft in het Eindhovens Dagblad dat de commissarissen een aantal jaar geleden wat dichter op het vuur hebben gezeten. "De commissarissen hebben in 2021 en 2022 wat dichter op de directie gezeten dan daarvoor en een rol gespeeld bij de koerswijziging die daarna is ingezet. Van der Wallen wilde dat voetbalman, Marcel Brands, terug naar Eindhoven kwam en haalde hem als algemeen directeur naar Psv."

Hierbij moest Toon Gerbrands een stap terug doen en dat was geen probleem. "Brands en hij zijn vrienden en na acht jaar als hoogste baas van PSV ging Gerbrands weg. Een mooie periode met drie titels, maar na 2018 lukte het meerdere keren niet om de beste te zijn.

Lees meer:
0 reacties