De Rooij legt uit: "Hopen dat ze ons wat extra's kan brengen"

Amalie Thestrup namens PSV
Amalie Thestrup namens PSV Foto: © Orange Pictures

De transfermarkt in Nederland is gesloten. PSV Vrouwen liet Amalie Thestrup naar West Ham United vertrekken en versterkte zich met Lisa Pechersky. Laatstgenoemde is een buitenspeelster met scorend vermogen, zo vertelt PSV Vrouwen-trainer Rick de Rooij aan Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Ze kan als links- of rechtsbuiten spelen. Ze is super flexibel en snel. En ze heeft scorend vermogen, dat is wat we nodig hebben", geeft De Rooij aan. De Canadese aanvalster liep stage in Eindhoven en maakte daar volgens de trainer 'enorm veel indruk'. Reden voor PSV Vrouwen om haar tot medio 2024 vast te leggen. "Ze is een volwassen speelster. Tactisch gezien begrijpt ze het spelletje ook heel snel. We hopen dat zij ons nog wat extra’s kan brengen.

Tegen FC Twente Vrouwen (dinsdagavond, red.) kwam Pechersky nog niet in actie. "Zij heeft in een competitie gespeeld die twee maanden stilligt. Dan kom je hier en dan moet je binnen vijf dagen laten zien wat je kan. Dat heeft ze fantastisch gedaan. Alleen vraagt dat ook iets van je lichaam", was de uitleg van De Rooij. "Dan komt deze wedstrijd nog net te vroeg. Zondag (tegen Ajax Vrouwen, red.) zal ze er zeer waarschijnlijk wel bijzijn."

Op de slotdag van de transfermarkt nam PSV Vrouwen nog afscheid van Thestrup. De aanvalster wordt de rest van het seizoen door PSV Vrouwen verhuurd aan West Ham United. Daarna neemt de Engelse club de Deense definitief over voor een transfersom.

"Zij kan een fantastische stap maken naar een behoorlijke competitie. Dat gunnen een speelster als Amalie. Ze is een super fijne meid, ze heeft altijd hard gewerkt", zegt De Rooij over haar. "Als er dan zo’n kans voordoet, als je naar misschien wel de beste competitie ter wereld kan, dan is dat prima", aldus de coach van de Eindhovenaren.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand