De Rooij geniet in stadion: "Deze keuze heeft fantastisch uitgepakt"

Rick de Rooij langs de lijn in het Philips Stadion
Rick de Rooij langs de lijn in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Rick de Rooij heeft zondagmiddag genoten van de wedstrijd tussen PSV Vrouwen en Feyenoord Vrouwen. De ploeg van de oefenmeester kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus in het Philips Stadion: 3-1.

De Rooij was blij dat de kraker tussen de Eindhovenaren en Rotterdammers in het Philips Stadion gespeeld werd. "Als je met het vrouwenvoetbal de volgende stap wil maken, ook in Nederland, dan wil je heel graag hiernaartoe", zei hij na afloop tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl. "Ik begrijp ook wel dat het niet altijd kan, maar volgens mij hebben we vandaag weer laten zien waarom het juist heel goed kan zijn."

"De sfeer die er is, die ambiance, die zorgt ook voor beter voetbal. Dat roept toch een bepaalde emotie, in positieve zin, op bij spelers. Ik heb ervan genoten", gaf De Rooij aan. Zondag merkte hij niet veel van eventuele spanning bij zijn speelsters, maar zaterdag was dat wel het geval. "Vandaag was er veel ontspanning. Maar gisteren in de bespreking had ik wel het idee dat niemand iets durfde te zeggen. Dan lijkt het wel of die spanning erin zat."

De trainer koos zondag voor Zera Hulswit als een van de aanvallers en dat pakte goed uit: de jongeling scoorde tweemaal. "Als je een keuze maakt als trainer, dan is het altijd fijn dat het zo uitpakt. Ik gun het altijd iedereen die gaat spelen en die gaat invallen dat die het goed doen. Deze keuze heeft fantastisch uitgepakt", was De Rooij blij.

Hij zag dat zijn ploeg in de eerste helft goed voor de dag kwam. "Eigenlijk wat we graag wilden: domineren als zij de bal hebben, maar ook attractief als wij de bal hebben. Daarom hebben we ook best wel wat kansen gecreëerd, daar ben ik super trots op. In de tweede helft wordt het wat moeilijker, wat rommeliger."

"Maar kun je toch vanuit de 1-1 een vuist maken en uiteindelijk kun je de wedstrijd, terecht, winnend afsluiten. Het woord trots is wel het allerbelangrijkste wat naar boven komt. Ik heb enorm genoten", aldus De Rooij.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand