"De penningmeester van PSV zal even met natte handen hebben gezeten"

Het Philips Stadion
Het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV haalde op de slotdag van de transferperiode Hirving Lozano binnen. Het zegt volgens Wim Kieft veel over de ambities van PSV. Eerder deze zomer kwamen ook al Jerdy Schouten, Sergiño Dest, Noa Lang en Ricardo Pepi voor behoorlijke bedragen naar Eindhoven.

"Met Earnest Stewart heeft Bosz het elftal bij PSV heel gericht versterkt en spelers gehaald die passen in zijn filosofie van voetballen", schrijft Kieft in zijn column voor De Telegraaf. "Met de komst van Lozano wordt PSV aanvallend nog sterker en veelzijdiger, want de Mexicaan heeft snelheid en diepgang."

"De penningmeester in Eindhoven zal trouwens wel even met natte handen hebben gezeten", vervolgt de analist. "Hij moest een transfersom van 15 miljoen euro exclusief bonussen ophoesten terwijl Johan Bakayoko en Ibrahim Sangaré nog op de loonlijst stonden bij PSV."

Ibrahim Sangaré vertrok nog op de laatste dag van de transferperiode. Hij maakte voor 35 miljoen euro de overstap naar Nottingham Forest. "Uiteindelijk is hij toch een broodvoetballer en koos voor het salaris en de uitdaging van de Premier League", aldus Kieft, die zag dat Bakayoko wel in het Philips Stadion bleef.

"Voor Bakayoko visten Burnley en Brentford achter het net hoewel PSV zo’n veertig miljoen euro kon incasseren. De Belg is van dat niveau clubs in de Premier League. Tegelijk is hij iemand die zich verder kan ontwikkelen in de Eredivisie en in de Champions League, waardoor hij op termijn meer waard en in beeld kan komen bij de (sub)top."

Lees meer:
0 reacties