De Mos tipt Schmidt: "Daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos kijkt uit naar de topper van volgende week tussen Ajax en PSV. De nummers één en twee van de Eredivisie treffen elkaar in het Philips Stadion. In de eigen Johan Cruijff Arena was Ajax eerder nog met 5-0 te sterk voor de Eindhovenaren, maar in de Johan Cruijff Schaal won PSV weer met 0-4 van de Amsterdammers.

"Het middenveld is zonder Sangaré (Afrika Cup, red.) kwetsbaar", zegt De Mos in het Eindhovens Dagblad. De voormalig trainer van zowel Ajax als PSV voorspelt een 2-2 gelijkspel. "Die kwetsbaarheid zou aanstaande zondag duidelijk kunnen worden, met Gutiérrez, Van Ginkel en Götze."

De Mos tipt PSV daarom met een basisplaats voor Veerman. "Ajax heeft natuurlijk twee aanvallende middenvelders, Berghuis en Gravenberch, waar PSV rekening mee moet houden. Ik denk dat een versterkt middenveld hartstikke noodzakelijk is om tegen Ajax een resultaat te halen."

Schmidt moet dan ook kiezen voor een 4-4-2-systeem, stelt de oud-trainer. "Met Romero en Vinícius in de aanval. Speel de lange bal in de hoeken, daar hebben Blind en Mazraoui een hekel aan. PSV moet iets verzinnen en met een diamant op het middenveld gaan spelen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand