De Mos kritisch: "Naar mijn idee werd een zuivere goal afgekeurd"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Orange Pictures

FC Twente sleepte bijna een punt uit het vuur bij PSV. Aad de Mos zag dat PSV niet haar gebruikelijke niveau haalde, maar geeft ook de Tukkers hier de credits voor.

"Je weet dat als je na een uitschakeling in de Champions League een tegenstander krijgt van hoog niveau. Zij hadden die week natuurlijk alles op deze wedstrijd gezet en maakten het PSV ook moeilijk. Je wist ook dat PSV het moeilijk zou gaan krijgen, dus dit is een gouden overwinning. De laatste tien minuten waren heerlijk om naar te kijken. Het ging over en weer en het was echt genieten", aldus de oud-trainer in gesprek met Rik Elfrink van het ED.

Ook De Mos vond de goal van Boadu gewoon een eerlijke goal. "FC Twente had mogelijkheden en naar mijn idee werd een zuivere goal afgekeurd. Een minuut voor de winnende valt van PSV had Van Bergen de wedstrijd nog kunnen beslissen. Maar over en weer waren er kansen en het zat PSV ook niet mee. PSV heeft ook risico's genomen. Als Van Bergen gewoon die goal maakt, zegt iedereen dat PSV de poorten open heeft gezet. Maar Bosz bleef wisselen om in het centrum een extra man te krijgen naast Luuk de Jong."

Hij is lovend over het blok op het middenveld van FC Twente. "Die Sadílek en die Kjolo zaten er bovenop. Die hebben er de hele week op getraind. Die maken ook de analyses over hoe de speelwijze is van PSV. Maar net als in de beker én in eigen huis lukte het niet. "Ze hebben het drie keer geprobeerd en drie keer niets gehaald. Ze zijn er allemaal wel mee bezig om het PSV moeilijker te maken. Maar dan blijft er toch eentje winnen en dat is PSV", besluit De Mos.

Lees meer:
0 reacties