De Mos geeft transfertip aan PSV: "Maar dan moet hij aan de bak"

Aad de Mos
Aad de Mos Foto: © Pro Shots

Aad de Mos is zeer onder de indruk van Osame Sahraoui. De Noorse aanvaller is ook dit seizoen één van de smaakmakers van de Eredivisie, en de kans is groot dat hij na dit seizoen vertrekt bij SC Heerenveen.

De Mos volgt Heerenveen op de voet en is lovend over Sahraoui. "Sahraoui kan passeren en verrassen. Hij is een van de attractiefste voetballers van de eredivisie", zegt De Mos tegen de Leeuwarder Courant. "Kijk, als je hem ziet spelen… Dat is toch een ander niveau dan de rest van Heerenveen."

De Mos ziet Sahraoui volgend seizoen wel bij PSV voetballen. Volgens de analist is het dan noodzakelijk dat Peter Bosz nog steeds de trainer is. "Hij speelt namelijk het voetbal dat perfect bij Sahraoui past, veelal op de helft van de tegenstander. Ik voorspel je dan ook dat Sahraoui, als hij deze zomer naar PSV gaat, veel vaker gaat scoren. Het plantje moet natuurlijk wel aarden in Eindhoven. Dat geldt voor elke speler bij een nieuwe club."

"Maar dé vraag bij deze jongens luidt: hoe reageren ze op concurrentie? Bij Heerenveen mag alles en moet niks. Maar train jij een dag nonchalant of laconiek bij PSV? Dat wordt meteen afgestraft. Bij een topclub claimen alle jongens hun plekkie. Noa Lang, Hirving Lozano, Guus Til en Isaac Babadi, ze staan allemaal hoger in de hiërarchie dan Sahraoui. Nou, dan moet hij dus aan de bak", aldus Aad de Mos.

Lees meer:
0 reacties