"De kans dat hij bij PSV blijft tegen deze voorwaarden is klein"

PSV na nederlaag bij Dortmund
PSV na nederlaag bij Dortmund Foto: © Pro Shots

Nu PSV uitgeschakeld is in de Champions League en vrijwel zeker kampioen wordt, kan de directie voorzichtig naar volgend seizoen kijken.

Rik Elfrink doet dat namens het Eindhovens Dagblad en beschrijft mogelijke mutaties op het middenveld. "Veel hangt straks af van een langer verblijf of eventueel vertrek van Joey Veerman. Gaat hij naar een buitenlandse club, dan is een directe versterking noodzaak voor PSV en dat geldt ook in het geval van Malik Tillman. PSV wil de Amerikaan behouden, maar moet dan naar verwachting ruim 12 miljoen euro aftikken en afwachten of Bayern München wel akkoord gaat. De Duitsers kunnen het lichten van een koopoptie - die doorgaans voor 1 juni moet worden gelicht - verhinderen door een boete van naar verluidt zo'n drie miljoen euro te betalen."

Er zijn echter ook spelers van wie het aannemelijk is dat ze blijven. "Jerdy Schouten lijkt sowieso nog een jaar te blijven en Ismael Saibari, Guus Til en Mauro Júnior hebben nog een doorlopend contract. In het geval van Mauro lijkt verlenging noodzakelijk, want zijn verbintenis loopt nog maar één seizoen door. Isaac Babadi en Tygo Land moeten in het elftal zien te groeien en krijgen hun kansen om komend seizoen basisspeler te worden. Lukt dat niet, dan is een extra ontwikkeljaar gewoon mogelijk.De kans dat Patrick van Aanholt na dit seizoen tegen de huidige voorwaarden nog blijft, lijkt ook met de dag kleiner te worden. Hij komt namelijk amper nog in actie."

Lees meer:
0 reacties