De Jong waakzaam: "Elke keer die scherpte blijven opbrengen"

Luuk de Jong viert zijn goal
Luuk de Jong viert zijn goal Foto: © Pro Shots

Niet alleen Peter Bosz was waakzaam over de scherpte in zijn ploeg. Aanvoerder Luuk de Jong haalde na afloop van het 6-0 gewonnen duel op Vitesse aan dat het team waakzaam moet zijn op het verliezen van scherpte door de grote uitslagen.

"Je moet elke keer die scherpte blijven opbrengen en we hebben wel wat van die jongens die wat lekker losjes kunnen zijn soms. Die probeer je scherp te houden door veel op ze in te praten en aan te geven dat je geen procent minder kan geven. Ook vandaag niet", vertelt de aanvoerder in gesprek met ESPN.

De Jong geeft aan dat de openingsfase tegen Vitesse 'moeizaam' verliep. "We kregen wat mogelijkheden, maar niet echt hele grote kansen. Toen de eerste goal viel, zag je dat we los kwamen."

De aanvaller van PSV scoorde zelf twee keer en gaat nu Vangelis Pavlidis van AZ voorbij op de lijst van topscorers. De Jong leidt nu in de ranglijst met in totaal 26 doelpunten. Daarbij werd hem gevraagd of hij aan Peter Bosz heeft laten weten dat hij niet meer gewisseld wil worden aan het einde van de wedstrijd.

"Dat heb ik niet gezegd tegen hem, maar ik heb het gevoel dat hij hij wel aanvoelt dat je in een wedstrijd waar je veel doelpunten kan maken, je spits laat staan. Uiteindelijk gaat het om het kampioenschap, maar individuele prijzen zijn ook mooi."

Lees meer:
0 reacties