De Jong kijkt naar Dortmund: "Met durf en lef hebben we een kans"

Luuk de Jong juicht
Luuk de Jong juicht Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong was vrijdagavond tegen Heracles Almelo weer belangrijk voor PSV. De aanvaller zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een zorgeloze 2-0 overwinning.

De Jong zijn doelpunt was een kopbal. Dat deed hij al zes keer eerder dit seizoen. "Ik houd van deze ballen. Ik weet ook waar Joey Veerman ze neer gaat leggen. Dan probeer ik uit buitenspelpositie terug te stappen, zodat ik geen buitenspel kan staan. Ik schampte hem licht, zodat de keeper er niet bij kan", aldus de spits.

Hij kan zich met een goed gevoel gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Borussia Dortmund, die aanstaande dinsdag op het programma staat. "We staan er goed voor. Veel jongens hebben minuten kunnen maken, sommigen hebben rust kunnen pakken. Alle energie gebruiken we nu voor dinsdag", zegt De Jong bij ESPN.

"Ik heb er zin in. Niemand hoeft gemotiveerd te worden. Dit wordt een andere wedstrijd. Met durf en lef hebben we een kans, maar makkelijk wordt het niet", besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties