De Haan ziet PSV-loos elftal in Oranje: "Fantastisch alternatief"

Joey Veerman baalt
Joey Veerman baalt Foto: © Pro Shots

Ondanks dat Ronald Koeman waarschijnlijk meerdere PSV-middenvelders meeneemt met het Nederlands elftal is er volgens Foppe de Haan geen ruimte voor een basisplaats voor onder andere Jerdy Schouten als Joey Veerman.

Uiteraard kiest De Haan als eerste voor Frenkie de Jong. "Frenkie de Jong, mits fit, is de eerste naam die op het wedstrijdformulier belandt"zo begint Haan. "Ik weet niet hoe hij eruit komt, maar met Joey Veerman heb je een fantastisch alternatief." 

De tweede naam die op De Haan zijn basiself staat is AC Milan-speler Tijjani Reijnders. "Die heeft een geweldig loopvermogen en kan ook goed voetballen. Dan heb je een middenveld waar zóveel voetbal in zit, dan moet je lef hebben om dat te doen." 

Veerman zou wel in de basis staan als Frenkie niet fit is "Vaak denken trainers: 'Er moet wel iemand bij die ballen afpakt', maar volgens mij kan Frenkie prima ballen afpakken en Reijnders ook. En van Veerman zeggen ze van niet, maar bij PSV heeft hij het afgelopen halfjaar zéker laten zien dat hij niemand meer laat lopen." Uiteindelijk offert De Haan de plek van Veerman op om Xavi Simons op de 10 positie te zetten. 

Lees meer:
0 reacties