De Boer kiest Oranje-middenveld: "Dan heb je meer aan Veerman"

Joey Veerman en Jerdy Schouten tegen Duitsland
Joey Veerman en Jerdy Schouten tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

Frenkie de Jong kampt nog steeds met een probleem aan zijn enkel. De ideale vervanger indien De Jong niet fit is? Joey Veerman, zo meent Ronald de Boer in gesprek met de NOS.

Ronald de Boer zou in dat geval gaan voor een middenveld bestaande uit Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders. "Omdat Schouten en Veerman een goed duo vormen bij PSV. En omdat Reijnders als aanvallende middenvelder ook diepgang heeft zonder de bal en dan aansluit bij de aanval."

Dat zou betekenen dat Teun Koopmeiners buiten de boot valt. "Dat doet pijn, want je kunt bijna niet om hem heen. Maar ik heb het gevoel dat Reijnders beter in het team past", aldus De Boer.

Maar is een middenveld bestaande uit twee Eredivisie-spelers niet te licht? "Daar zit ook wel mijn twijfel", bekent De Boer. "Daarom zijn oefenduels goed. Al zijn Canada en IJsland geen hoogvliegers, het geeft wel een beetje inzicht."

Arnold Muhren ziet in Veerman zelfs een vervanger van Toni Kroos bij Real Madrid, maar daar gaat De Boer niet in mee. "Ik snap het idee. Als je kijkt naar de pass van achteruit van Kroos, dan lijkt Veerman, als je het een beetje door een oranje bril bekijkt, op hem. Maar Veerman is bij PSV hét mannetje. Laat het eerst nog maar een jaar in de Champions League zien met PSV."

Hoe dan ook: De Jong is volgens De Boer niet onvervangbaar in Oranje. "Een Frenkie in topvorm is van absolute wereldklasse, maar aan een halve Frenkie hebben we niets. Dan heb je meer aan een hele Veerman."

Lees meer:
0 reacties