Davy van den Berg looft PSV'er: "Zijn kracht is makkelijk voetballen"

Davy van den Berg speelde in de jeugdopleiding van PSV, maar brak niet door in Eindhoven. De middenvelder staat momenteel onder contract bij PEC Zwolle, maar kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV.

"Ik heb daar een hele mooie tijd gehad en er komen natuurlijk veel herinneringen naar boven. Ik heb grote spelers in actie gezien", vertelt Van den Berg in een video-item van Voetbalzone. De middenvelder zag bij PSV namen als Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo, Jordan Teze, Armando Obispo en Joël Piroe spelen. "Ik zag dat zij speciaal waren, geen wonder dat ze het nu zo goed doen."

De lichting van Van den Berg was iets minder succesvol. Alleen Yorbe Vertessen brak echt door, maar hij speelt intussen voor het Duitse Union Berlin. De speler van PEC Zwolle kan tegenwoordig wel genieten van één PSV'er in het bijzonder. "Bijvoorbeeld Joey Veerman. Hoe makkelijk hij aanvallers weet te bedienen."

"Zijn kracht is makkelijk voetballen, wat vanzelfsprekend niet makkelijk is. Ik wil vaak de beslissende pass geven, of ik heb het gevoel dat ik het verschil moet maken. Dat werkt soms averechts. Quinten Timber kan ik ook erg van genieten", aldus Van den Berg.

Lees meer:
0 reacties