Danilo en Dessers voorkomen blamage voor Rangers in aanloop naar PSV

Cyriel Dessers namens Rangers FC
Cyriel Dessers namens Rangers FC Foto: © Pro Shots

PSV neemt het dinsdag in de play-offs voor deelname aan de Champions League op tegen Rangers FC. De Schotse ploeg speelde zaterdag in de kwartfinales van het League Cup-toernooi en kwamen met de schrik vrij tegen Morton FC, uitkomend op het tweede niveau van Schotland.

Rangers FC begon de wedstrijd met de nodige Eredivisie-ervaring aan de aftrap. Voormalig PSV'er Sam Lammers begon in de basisopstelling en ook Cyriel Dessers verscheen aan de aftrap. Laatstgenoemde kende een ongelukkige openingsfase van de wedstrijd, want bij een corner maakte hij een overtreding in zijn eigen zestien. De bal ging op de stip en Grant Gillespie zette Morton FC op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft herstelde Dessers de schade die hij grotendeels zelf aanrichtte. Ook Rangers FC kreeg een penalty, die benut werd door de voormalig spits van Feyenoord. Lammers werd vervolgens vervangen door Danilo (oud-Ajax, -Feyenoord en -FC Twente) en de Braziliaan kroonde zich tot matchwinner: 2-1.

Dinsdagavond trappen Rangers FC en PSV om 21.00 uur af op Ibrox in Glasgow. Een week later staat in het Eindhovense Philips Stadion de return op het programma. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Lees meer:
0 reacties