Ibrahim Afellay over PSV'er: "Hij hoeft niet naar de voedselbank"

Ibrahim Afellay is van mening dat de talentvolle aanvallende middenvelder Isaac Babadi er goed aan zou doen om zijn contract bij PSV te verlengen. De voormalig international vindt ook dat Babadi zich best wat dankbaarder richting de club mag opstellen.

In NOS Studio Voetbal spreekt Afellay zijn bewondering voor de speler Babadi niet onder stoelen of banken. "Ik word er vrolijk van dat Babadi weer speelminuten heeft gemaakt. Het is een geweldig talent, dat nadrukkelijk op de deur klopt. Het oogt allemaal supermakkelijk. Hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf, omdat hij één met de bal is. Het is een genot om naar te kijken."

Afellay predikt dan ook geduld. "PSV heeft de luxe dat ze verschrikkelijk veel goede spelers hebben. Deze jongen speelt bij een geweldige club en heeft genoeg om voor te spelen. Hij kan een voorbeeld nemen aan de weg die Saibari heeft bewandeld. Babadi heeft een trainer (Peter Bosz, red.) die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Je hebt van die goudzoekers om zo’n jongen heen, maar hij moet gewoon zijn contract verlengen."

"Als hij niet speelt bij PSV 1, kan hij zich op een goed niveau ontwikkelen bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Als je zo'n geweldig contract voorgeschoteld krijgt bij PSV – ik neem aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, want het zijn serieuze bedragen die zulke jongens verdienen – dan moet je God op je blote knieën bedanken, dat contract tekenen en jezelf ontwikkelen. Hij gaat nu al bakken met geld verdienen en hij is een kwaliteitsspeler, dus nog meer geld komt later wel. Het belangrijkste is dat hij zich nu ontwikkelt", zo sluit Afellay zijn relaas af.

Lees meer:
0 reacties