"Dan kom je bij de optie Joey Veerman, het is één van die twee"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © Pro Shots

Het EK in Duitsland komt steeds dichterbij. Middenvelder Frenkie de Jong is nog altijd een twijfelgeval gezien zijn blessure, maar bondscoach Ronald Koeman gaf in zijn persconferentie aan dat hij verwacht dat De Jong de eerste wedstrijd gaat halen. 

Maarten Wijffels is echter van mening dat Koeman De Jong niet moet opstellen als hij niet honderd procent fit is, zo laat hij weten in de AD Voetbalpodcast. “Als Frenkie de Jong fit raakt, moet hij wel spelen", begint hij. "Alleen ik voorzie een beetje dat hij zeventig procent gaat zijn in de eerste wedstrijd. Dan is het de vraag, moet je hem opstellen? Dan kom je bij de optie Joey Veerman erin, maar het is één van die twee.”

Op de rest van het middenveld denkt Wijffels aan Tijjani Reijnders en Georginio Wijnaldum. Teun Koopmeiners laat hij links liggen: “Hij kan ook, maar als je de keuze moet maken tussen Reijnders en Koopmeiners… Ze kunnen wel samen, maar dan moet Reijnders een plek naar achter. Als hij dan ook weg is, heb je niemand die op de winkel past. Maar je hebt Oranje met Koopmeiners gezien en toen had hij het moeilijk.”

Voorin heeft Oranje met een vergelijkbaar probleem als op het middenveld, gezien Memphis Depay het einde van het seizoen miste bij Atlético Madrid met een blessure. “Depay is eigenlijk altijd een vraagteken”, is Wijffels hard. “Iedere keer als je denkt dat het wel weer kan, raakt hij toch weer geblesseerd. De insteek voor het EK is zeven wedstrijden, tot aan de finale. Die gaat hij nooit alle zeven wedstrijden spelen in die korte tijd.”

Lees meer:
0 reacties