Coolen vertrekt na twaalf jaar bij PSV: "Dat was hét hoogtepunt"

Nadia Coolen bij PSV
Nadia Coolen bij PSV Foto: © BSR Agency

Nadia Coolen trok deze week de deur achter zich dicht bij PSV. Na twaalf seizoenen kwam er een einde aan het huwelijk tussen de verdedigster en de Eindhovense club. Bij PSV heeft Coolen alles meegemaakt.

Zo won ze in 2021 met de ploeg de TOTO KNVB Beker. "Dat was voor mij het hoogtepunt uit die twaalf jaar", vertelt de Limburgse op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Ook maakte ze haar opwachting in de UEFA Women's Champions League, tegen FC Barcelona. "Als speelster droom je van dat soort wedstrijden."

Coolen maakte de professionalisering bij PSV mee. "Dat vind ik mooi. Veel speelsters zijn tegenwoordig gewend dat alles goed voor ze is geregeld. Logisch, want ze weten niet beter. Maar ik heb met eigen ogen gezien waar PSV vandaan komt. Ik waardeer het ontzettend wat de club allemaal voor ons doet", zegt de ervaren kracht.

De afgelopen maanden maakte trainer Roeland ten Berge steeds minder gebruik van Coolen. Sinds de komst van Sara Thrige moet Coolen het doen met korte invalbeurten. PSV besloot het contract van de verdedigster niet te verlengen. De Eindhovenaren geven liever talenten uit de eigen jeugd de voorkeur. "Ik heb er alle begrip voor dat PSV de keuze heeft gemaakt om hen een kans te geven."

"Ik denk wel dat ik voor deze groep nog steeds van waarde ben. Zeker in de kleedkamer. Ik probeer mijn rol nog steeds zo goed mogelijk in te vullen. Bovendien wil ik er klaar voor zijn als er toch een beroep op mij wordt gedaan", aldus Coolen. Waar ze haar carrière na deze zomer gaat vervolgen, is nog niet bekend.

Lees meer:
0 reacties