Complimenten voor Jerdy Schouten: "Het lijkt té eenvoudig"

Jerdy Schouten tegen Roemenië
Jerdy Schouten tegen Roemenië Foto: © Pro Shots

Frank Heinen heeft in zijn column voor Voetbal International zijn complimenten uitgedeeld aan Jerdy Schouten. Hij vindt dat de middenvelder goed speelt en ook goed uit zijn woorden komt.

Zo kon hij goed uitleggen wat er misging bij de 2-3 nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk. “Hij legde in eenvoudige zinnen uit wat er was misgegaan, wiens schuld dat was, welke consequenties het had en wat er de volgende keer anders moest. Een generaal die de slag verloren heeft, maar weigert de oorlog op te geven. Duidelijk, simpel, kraakhelder.”

Dat geeft volgens de columnist ook een goed beeld van Schouten. “Je schept de allure er niet in dikke klodders vanaf. Het lijkt té eenvoudig. Je moet beter kijken, tot je ziet hoe het werkelijk is. Jaren geleden al, toen Schouten nog een onbekend bleekneusje leek dat per ongeluk het eerste van Excelsior was binnengestruikeld voor een wedstrijd tegen Feyenoord, zag Arnold Bruggink het als een van de eersten.

Bruggink had destijds wat beelden achter elkaar gezet van een ‘scannende’ Schouten, een speler die voortdurend keek naar waar de bal naartoe moest, niet naar waar-ie vandaan kwam. Schouten was op dat moment nog onbekend,” aldus Heinen.

Lees meer:
0 reacties