Complimenten voor Guus Til: "Het ging ineens heel hard met hem"

Guus Til
Guus Til Foto: © Pro Shots

Guus Til werd dit seizoen met PSV landskampioen. In gesprek met RTV Noord-Holland geven diverse mensen die met hem hebben gewerkt hun mening over de voetballer.

Zo laat Martin Haar weten dat het scorend vermogen van Til te maken heeft met zijn loopvermogen. “Bij balverlies is Guus een hele belangrijke schakel. Het oogt misschien niet altijd fraai en elegant, maar zijn manier van spelen is wel heel effectief.” Haar was in het seizoen 2016-2017 de trainer van Til bij Jong AZ in de Tweede Divisie.

Jeugdtrainer Koen Stam leerde Til kennen in de opleiding van de Alkmaarders. Hij geeft aan dat Guus een laatrijpe speler was. “Hij is geboren in december, dan loop je fysiek gezien sowieso wat achter op je teamgenoten. Daarbij begon zijn groeispurt wat later. Pas als tweedejaars A-junior ging het ineens heel hard met hem.”

Nog steeds heeft Stam contact met zijn voormalige pupil. “Ik vind Guus een bijzonder leuke gast. Hij is eerlijk, open en ambitieus. Dat waardeer ik enorm aan hem. Hij durft zich kwetsbaar op te stellen, in plaats van de grote stoere jongen uit te hangen”, aldus de jeugdtrainer.

Lees meer:
0 reacties