Chris Woerts wijst naar PSV: "Nederland is een te klein land"

Chris Woerts pleit voor een inkrimping van de Eredivisie. Volgens de sportmarketeer moet dat het niveau en de kansen in de Europese toernooien ten goede komen.

Volgens Woerts gaat de Eredivisie achteruit en is dat goed te zien als de Nederlandse clubs Europa in mogen. "Twente kwalificeert zich ieder jaar voor Europees voetbal maar wordt altijd zwaar ingedeeld. Je ziet in die wedstrijden dat ze net tekort komen", begint hij bij FC Update. Alleen Ajax, Feyenoord en PSV scoren de laatste jaren punten voor Nederland. "Ondanks alle inspanningen van AZ, FC Twente, FC Utrecht en al het geld dat erin wordt gestopt."

Woerts pleit voor een rigoureuze verandering: minder clubs in de Eredivisie. "Ik denk dat Nederland een te klein land is voor achttien clubs in de Eredivisie. We moeten gewoon terug naar zestien clubs, of idealiter zelfs veertien clubs", aldus de marketeer. "Je moet niet vasthouden aan iets dat al honderd jaar het geval is, dat is evolutie. We hebben ooit in Nederland al genivelleerd met clubs, maar achttien clubs in de Eredivisie is gewoon te veel."

Lees meer:
0 reacties