Chaotisch EK voor Shurandy Sambo: "Ik kreeg schoenen van Timber"

Shurandy Sambo tegen FC Utrecht
Shurandy Sambo tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Na een tussenjaar bij Sparta is Shurandy Sambo weer terug bij PSV. Tegenover het clubkanaal vertelt hij hoe het was om op de valreep voor het EK van Jong Oranje te worden opgeroepen.

Sambo zou eerst niet meegaan naar het toernooi, maar toen kreeg hij plotseling een belletje. "Ik nam op en wist eigenlijk al dat ik misschien toch opgeroepen werd. Ik hoorde: 'Hoe snel kan je hier [in Tbilisi] zijn?' Ik was echter in Milaan. Daar was ik op vakantie. Ik zei: 'Maar ik heb geen spullen bij me.' Toen zei hij: 'Ga dan naar Nederland, pak je spullen en kom deze kant op.'"

Toch hielden de problemen van de 21-jarige verdediger hier niet bij op. "In Tbilisi raakte ik mijn koffer kwijt, die was nog in Istanbul. Gelukkig ben ik goed opgevangen. Ik kreeg schoenen van Quincy Timber en Ryan Gravenberch."

Sambo heeft bij Sparta geleerd om zichzelf op één te zetten. "Ik denk dat het heel belangrijk is om constant aan jezelf te blijven werken. Dus goede voeding en slaap is nodig. Bij mijn eerste jaar in de Eredivisie merkte ik bij twee wedstrijden in de week dat ik daar extra aandacht aan ging besteden. Ik heb nu bijvoorbeeld een ademhalingscoach. Dus ik ben meer echt met mijn lichaam bezig."

Lees meer:
0 reacties