Buurman zag Oranje-oproep niet aankomen: "Natuurlijk superblij"

Veerle Buurman (PSV) en Renate Jansen (FC Twente)
Veerle Buurman (PSV) en Renate Jansen (FC Twente) Foto: © BSR Agency

PSV Vrouwen heeft vrijdagavond naast de Eredivisie Cup gegrepen. De Eindhovenaren leken op weg naar de tweede prijs in de clubhistorie, maar zagen in de laatste minuten FC Twente Vrouwen langszij komen: 3-2.

Veerle Buurman baalt als een stekker. "We waren er zo dichtbij en dan overkomt je dit. Het is echt zonde, want we waren gewoon de betere ploeg", is het oordeel van de jonge verdedigster in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Coach Roeland ten Berge was verbaasd dat de landskampioen de score uit het niets omkeerde: "Ik denk dat niemand dat had verwacht."

"Jammer, we waren er zo dichtbij. Een compliment overigens aan onze ploeg. We hebben dit seizoen goede dingen gedaan en ook vooruitgang gezien. Dat biedt perspectief voor de toekomst", zegt de coach.

Voor Buurman is het seizoen nog niet voorbij. Ze mag zich aanstaande maandag melden bij de OranjeLeeuwinnen. "De uitverkiezing had ik niet zien aankomen, maar ik ben er natuurlijk superblij mee. Nu na de wedstrijd is er misschien een dubbel gevoel. Het seizoen bij PSV is nu voorbij. Nu moet ik me concentreren op Oranje."

Lees meer:
0 reacties