Buurman voor het eerst bij Oranje: "Elke topwedstrijd een voldoende"

Veerle Buurman op de training van de OranjeLeeuwinnen
Veerle Buurman op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Veerle Buurman kreeg deze interlandperiode voor het eerst een oproep van bondscoach Andries Jonker. De jonge verdedigster van PSV Vrouwen maakt indruk en dus besloot Jonker haar, ook met het oog op de blessures bij de OranjeLeeuwinnen, bij de groep te halen.

In gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl legt Jonker zijn werkwijze als het gaat om talenten oproepen uit. "We hebben een aanvulling van de groep nodig. Als er een aantal speelsters niet beschikbaar is, dan moet je ergens andere speelsters vandaan halen. Dan kijk je uiteraard in Nederland naar de besten en naar de speelsters die in het buitenland spelen. Buiten de internationals spelen er niet zo heel veel in het buitenland."

Er wacht daarna een vergelijking tussen de paar speelsters in het buitenland en de speelsters die op de Nederlandse velden actief zijn. "En je moet rekening houden met de posities waar je speelsters nodig hebt. Een voor de criteria voor de speelsters die in Nederland spelen is dat ze elke week belangrijk moeten zijn voor hun team en elke week minimaal een dikke voldoende spelen. Als je dat in Nederland niet voor elkaar krijgt, dan is het de vraag of je dat in Oranje wel voor elkaar krijgt."

Buurman is uitvoerig bekeken door Jonker en zijn staf. "Met name in de topwedstrijden van PSV. Ze is heel belangrijk voor PSV. Ze speelt elke topwedstrijd weer een dikke voldoende. Als je dat voor elkaar krijgt, dan kom je in aanmerking." Wat voor indruk de 18-jarige verdedigster gemaakt heeft de afgelopen dagen? "Een indruk die je van haar verwacht op die leeftijd. Een aantal uitstekende momenten, waarbij ze bevestigt dat ze hier terecht is. Maar ook momenten waarbij je ziet van dat dit een ander niveau is dat zij gewend is. Eigenlijk precies het beeld wat je mag verwachten op voorhand."

Lees meer:
0 reacties