Buurman gaat als een raket bij PSV: "Af en toe is het besef er wel"

Veerle Buurman aan de bal namens PSV
Veerle Buurman aan de bal namens PSV Foto: © Ed Voetee Photography

De carrière van Veerle Buurman gaat snel. De pas 17-jarige verdedigster stapte na vorig seizoen definitief over van SC Bemmel naar Jong PSV. Daarna volgde de stap naar de hoofdmacht, waar ze in januari haar officiële debuut maakte.

Een week later tekende Buurman haar eerste contract in Eindhoven. Het gaat snel, zo erkent de Nederlandse jeugdinternational. "Ik kwam over van de jongens van SC Bemmel, daar speelde ik in de O17. Ik heb twaalf jaar bij SC Bemmel gespeeld, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Jong PSV. Ik heb elke keer één à twee keer in de week mee mogen trainen bij het eerste elftal", blikt Buurman terug op het afgelopen jaar.

Uiteindelijk mocht ze vast meetrainen bij de ploeg van trainer Roeland ten Berge, waarna ze in januari dus haar debuut maakte. "En nu sta je voor meer dan 10.000 mensen (12.000, red.) te voetballen", doelt de jongeling op de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen weekend in het Philips Stadion. Van tevoren was er 'gezonde spanning'. "Je ziet wel wat koppies als je uit de tunnel loopt, je zoekt dan ook nog een klein beetje naar je ouders en vrienden. Maar als de wedstrijd eenmaal begint, dan is het gewoon voetbal. Of het lastig is om die knop om te zetten? Voor mij niet. Ik heb mijn eigen spel kunnen spelen, we hadden goede focus op de wedstrijd", vond Buurman.

Veerle Buurman (PSV) deelt handtekeningen uit in het Philips Stadion
Veerle Buurman (PSV) deelt handtekeningen uit in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Af en toe staat ze, met haar familie en vrienden, even stil bij haar carrière. "Een jaar geleden stond ik ergens op een knollenveld te voetballen, zeg maar. Dus af en toe is het besef er wel, maar ik denk dat ik daarin bij mezelf moet blijven. Ik wil mezelf alleen nog maar verder ontwikkelen", klinkt het nuchter.

Buurman wordt inmiddels gezien als een van de grootste talenten van Nederland. Af en toe bereikt die lofzang haar ook. "Laatst las ik weer iets in een artikel, samen met Nina (Nijstad, red.), die stuurde het door. Dan lees je het wel. Maar ik denk dat ik daarin ook een goede band heb met de trainer, dat we het daarover hebben, dat ik moet focussen op mezelf."

"Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Deze wedstrijd was superleuk, super dat er zoveel fans zijn, maar juist hieruit ga ik ook weer beeldjes halen en dingen doen, zodat ik van die fouten en dingen die minder zijn gegaan alleen maar leer", sluit de verdedigster af.

Lees meer:
0 reacties