Buurman debuteert in Oranje-selectie: "Zij maakt een prima indruk"

Bondscoach Andries Jonker heeft Veerle Buurman voor het eerst opgeroepen voor Oranje. De jonge verdedigster van PSV Vrouwen is één van de drie extra speelsters in de selectie van Jonker.

"Je hebt de behoefte om veel speelsters in beeld te hebben. Dat hebben we in het verleden wel vaker gedaan, speelsters extra uitgenodigd, om daar zicht op te krijgen. Dat doen we nu ook", legt hij uit bij OnsOranje. Naast Gwyneth Hendriks en Nina Nijstad is dus ook Buurman van de partij. "Een debutante, van PSV, achttien jaar. Zij maakt een prima indruk in de tweede helft van het seizoen. We zijn heel benieuwd wat ze gaat doen op dit niveau."

Jonker gaat verder: "Binnen die groep wel Lieke Martens en niet Vivianne Miedema. Met Vivianne hebben we afgesproken dat ze zich nu echt gaat richten op fit worden voor negentig minuten. Dat betekent het seizoen afmaken bij Arsenal, nu overslaan, voorbereiding op de juli-window bij ons helemaal meemaken en in juli moet ze echt weer kunnen beginnen aan wedstrijden. Dat is het plan met Viev", aldus de bondscoach.

Lees meer:
0 reacties