Bruma trots: "Geweldig dat hij in de PSV-opleiding is opgenomen"

Stijn Schaars in gesprek met Jeffrey Bruma
Stijn Schaars in gesprek met Jeffrey Bruma Foto: © Pro Shots

Jeffrey Bruma vertrok al op jonge leeftijd naar het buitenland, maar gaf zijn nog jonge carrière een kickstart in Eindhoven. De centrale verdediger kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV en blijft via zijn zoon ook bij de club betrokken.

"Ik heb bij PSV nog altijd een goed gevoel en vind het geweldig dat mijn zoon komende zomer in de opleiding is opgenomen", vertelt Bruma in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij is nu een aanvaller en gaat dan spelen bij de onder-9. Mijn kinderen zijn al wat ouder en daarom wil ik liever niet meer naar het buitenland. Destijds was dat niet zo'n punt, maar nu hebben ze in Eindhoven gewoon hun thuis."

De verdediger is door zijn tijd bij PSV een echte Eindhovenaar geworden. Bruma zit momenteel in de herfst van zijn actieve carrière en weet nog niet hoe zijn loopbaan na RKC verdergaat. Dit seizoen speelde hij niet veel voor de Waalwijkers. "Dat is een beslissing van de trainer geweest en je moet dan het team steunen en je best blijven doen", vervolgt hij. "Hoe vervelend ook."

"Ik snap dat mijn perspectieven na deze periode niet beter zijn geworden en ben wat dat betreft niet gek, maar wil nog wel graag blijven voetballen. We gaan het zien. Als het straks een keer ophoudt, wil ik rustig een jaartje nadenken wat ik in de verdere toekomst ga doen. Het trainersvak? Zou misschien kunnen, want ik ben achterin altijd wel volop bezig geweest met coaching en kan met verschillende karakters omgaan. Maar eerst wil ik RKC nog helpen. Dat telt nu", aldus Bruma.

Lees meer:
0 reacties