Bruma blikt terug: "Eén van de mooiste voetbaldagen die ik heb gehad"

Jeffrey Bruma in actie voor PSV
Jeffrey Bruma in actie voor PSV Foto: © Orange Pictures

PSV werd in 2016 op verrassende wijze kampioen. Zelf won het met 3-1 in Zwolle, maar Ajax liet het geheel tegen de verwachting in compleet lopen tegen De Graafschap. Hierdoor pakte PSV het kampioenschap, iets wat bijna geen enkele PSV'er vooraf nog had durven hopen.

"Het begon een dag ervoor al toen we trainden op De Herdgang. We namen de bus naar Zwolle en natuurlijk was iedereen in de stemming van dichtbij maar net niet, belemmerend. Het grootste deel had er de pest in. Jetro Willems geloofde er nog wel in, tegen de camera en tegen ons. Vol erin geloven, best knap! Ik zag het zelf niet gebeuren. Ik dacht al aan Ajax met de schaal zien staan, pijnlijk man. Waar is het mis gegaan dit jaar, je gaat toch dingen denken wat kan er beter. Als je daar en daar meer punten had gepakt waren we al kampioen geweest."

De dag van de wedstrijd was dan ook intens voor Bruma. "We stonden op en maakten ons klaar voor de wedstrijd. Ik moet zeggen dat de trainer, Philip Cocu, zei: 'Geef niet op'. Je moet je opladen en komt voor. In de 70e minuut hoorden we ons vak juichen terwijl er geen goal is. Het was 1-1 bij Ajax. Toen we klaar waren keken we naar de kant en het was nog 1-1. Allemaal keken we op de iPad mee. Je zag Ajax druk zetten, bal van de lijn, de gekste dingen! De bal valt net verkeerd en ze fluiten af. Het vak barstte uit, het zijn emoties die je niet kan beschrijven. Alles spontaan wat in je opkomt, geweldig. Een van de mooiste voetbaldagen die ik heb gehad. Het jaar ervoor waren we ruim kampioen geworden, maar dit was een hele andere energie", besluit Bruma met een lach.

Lees meer:
0 reacties