Brugts vertrekt bij PSV: "Nog niet bij een nieuwe club getekend"

Esmee Brugts
Esmee Brugts Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts heeft haar laatste wedstrijd voor PSV Vrouwen gespeeld. De aanvalster laat de Eindhovense club na drie jaar achter zich en gaat tegenover Vrouwenvoetbalnieuws.nl in op haar toekomst.

"Na drie jaar, waarin ik gelukkig ook een prijs heb mogen winnen, ga ik uiteindelijk weg. Het is het eind. Ik heb er heel lang over nagedacht. Zo ben ik eenmaal. Ik heb heel lang bij de jongens gevoetbald. Als ik het ergens fijn heb, dan blijf ik daar lang. Ik vond het wel moeilijk", vertelt Brugts over haar afscheid bij PSV. Maandagavond had ze het niet zo moeilijk met haar afscheid. "Ik heb er wel wat vrede mee, omdat ik het al een tijdje geleden heb aangekondigd."

"Het afscheid zat niet echt in mijn hoofd, dat viel wel mee. Ik wilde gewoon goed voetballen, altijd, ik wilde het goed afsluiten. De bekerfinale was wat zwaarder voor mij. Ik had het graag met een prijs willen afsluiten. Dat is helaas niet gelukt. Vandaag (maandag, red.) wilde ik gewoon genieten met de meiden met wie ik het goed kan vinden. Dat is gelukt", aldus de Oranje-international, die nog niet weet waar ze haar carrière gaat vervolgen.

"Er wacht nu voor Brugts een spannende zomer met een transfer en het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Waar de aanvalster haar carrière gaat vervolgen, weet ze nog niet. "Ik heb nog geen keuze gemaakt. Ik denk dat het nog best wel lang gaat duren voordat ik het wel weet. Misschien na het WK. Het kan nog zo lang duren. Ik heb nog niet bij een nieuwe club getekend."

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
PSV
18:45
FC Volendam
zo
8/10
Sparta Rotterdam
16:45
PSV
za
21/10
PSV
18:45
Fortuna Sittard
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Heracles Almelo
16:30
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand