Bruggink: "Frustratie bij PSV was duidelijk en die snapte ik goed"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Met nog twee wedstrijden te gaan in de Eredivisie staat PSV op vier punten achterstand van koploper Ajax. Het behalen van het kampioenschap lijkt dan voor de Eindhovenaren ook een onmogelijke taak. Dat komt mede door de discutabele strafschop in De Kuip, waardoor PSV in de slotfase gelijkspeelde tegen Feyenoord.

Dat ziet ook Arnold Bruggink. "De frustratie bij PSV was duidelijk en die snapte ik heel goed. Als jij in de laatste minuut zo’n goal tegen krijgt…", zegt de analist in gesprek met Ajax Showtime. "Het gaat er niet om of het terecht was of niet, maar ik snap de beslissing van de scheidsrechter niet." Als je voor zoiets fluit, zou ik als scheidsrechter zekerheid willen hebben dat ik de goede beslissing neem."

Toch denkt hij niet dat de Eindhovenaren alsnog kampioen waren geworden als de penalty niet was gegeven. "Als PSV had gewonnen bij Feyenoord, had ik nog steeds niet verwacht dat Ajax het nog weg zou gaan geven. Maar dan was het in ieder geval leuk gebleven tot en met de laatste speeldag."

Hij wijst dan ook de Amsterdammers aan als terechte kampioen. "Als je bovenaan eindigt, ben je altijd de terechte kampioen. Ajax verdient het, absoluut. Kijk alleen al naar het doelsaldo. Ajax heeft er 91 voor en maar zeventien tegen. PSV heeft er 81 gemaakt en 39 tegen. Als je daarnaar kijkt, is het volgens mij wel duidelijk", aldus Bruggink.

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties