Bruggink complimenteus: "Ik zou er als PSV'er trots op zijn"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink denkt dat PSV er goed aan heeft gedaan om Ruud van Nistelrooij aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van PSV snapt alleen de gang van zaken binnen PSV niet.

“De eerdere uitspraak van Ruud dat hij het niet wilde en dat hij het later dan toch doet, is het enige dat niet bij hem past. Dus klopte het ook niet. Ik kende geen enkele twijfel bij hem, daar heb ik het ook weleens met hem over gehad. Ik heb gezegd dat hij het absoluut moest doen als de vraag voorbij zou komen”, begint Bruggink in Voetbal International.

“Je moet je ook aanpassen aan het moment, want er bestaat geen perfecte situatie. Als Ruud het niet had gedaan, dan was er een andere trainer gekomen. Nu moet Ruud de omstandigheden zo perfect krijgen, dat hij met PSV kan presteren”, vervolgt hij. “Daarom denk ik ook dat de combinatie met Fred een heel goede is. Fred heeft de ervaring op allerlei vlakken. Hij heeft eerder al met Erik ten Hag en Giovanni van Bronckhorst gewerkt en nu draait hij de rollen om. Fred is voor Ruud heel waardevol, denk ik.”

Volgens Bruggink is het een goede zaak dat er trainer worden opgeleid. “Ik denk dat hij het ook niet erg vindt om de tweede viool te spelen. Daar zullen goede afspraken over zijn gemaakt. Daarnaast weet Ruud dondersgoed wat hij wil, dus hier zullen geen misverstanden over zijn. Of het zo niet te veel oude-jongens- krentenbrood wordt bij PSV? Nee, ik vind dit juist sterk. Ik zou er als PSV’er trots op zijn dat dit gebeurt. En één ding is zeker, er moet gewoon gepresteerd worden. Maar dat je zelf je trainers kunt opleiden die uit de club komen en een heel traject hebben afgelegd om hier te komen, dat zou ik enorm omarmen.”

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Emmen -
za 13 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
PSV -
za 20 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PSV 0 0 0
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
Bekijk de hele stand