Broers Van de Kerkhof zien cruciale speler: "Die mag niet weg"

Willy en Rene van de Kerkhof
Willy en Rene van de Kerkhof Foto: © Pro Shots

René en Willy van de Kerkhof zien PSV ook volgend seizoen kampioen worden, zo vertellen ze in hun podcast voor Omroep Brabant. "Ik denk dat twee spelers gaan vertrekken en dat daar ook goede vervangers voor terugkomen", zegt René. "Als dat gebeurt, ik zeg het maar hardop, worden we volgend jaar weer kampioen."

Volgens de broers is het dan wel van cruciaal belang dat Jerdy Schouten niet vertrekt. De middenvelder was dit seizoen een cruciale aankoop voor het spel van Peter Bosz. "Onder de honderd miljoen euro mag die niet weg", zijn ze stellig.

Ook Joey Veerman ziet Willy het liefst in Eindhoven blijven. "Vanuit PSV geredeneerd zou het geweldig zijn als hij nog een jaar hier bleef. Maar voor zijn ontwikkeling is het misschien beter om naar een grotere competitie te gaan waar hij elke week tegen sterke tegenstanders speelt. Als hij tenminste aan spelen toekomt en die garantie heeft hij bij PSV."

Wie wel mag vertrekken is Hirving Lozano. "Die gaat van de winter richting San Diego of zo", denkt René. "Maar van mij mag hij nu al gaan. " Ook Willy is teleurgesteld in de Mexicaan. "Die heeft de grote vorm niet meer en ik denk ook niet dat die nog gaat komen. Als hij er tegen Ajax weer drie maakt dan mag hij nog even blijven, maar anders niet."

Toch zien de broers wel nog een minpunt aan dit seizoen. "Als je nu Dortmund in de halve finale van de Champions League ziet...", mijmert René. "We hadden echt een unieke kans om Europees echt heel ver te komen en het is maar de vraag of je die kans nog een keer krijgt. Sommige clubs zijn in principe een maat te groot, maar toch moet de halve finale of misschien wel de finale je doel zijn."

Lees meer:
0 reacties