Broer van Luuk de Jong hoopt: "Dat hij alsnog naar het EK gaat"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © Pro Shots

Luuk de Jong is bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV. Dat valt ook zijn broer Siem op. Hij hoopt nog altijd dat de PSV-aanvoerder zich bedenkt als het gaat om het Nederlands elftal.

Luuk de Jong bedankte vorig jaar voor het Nederlands elftal, maar zijn broer probeert hem af en toe nog op andere gedachtes te brengen. "Ik weet wat Luuk kan, maar wat hij dit seizoen laat zien is echt heel knap", is Siem lovend in gesprek met Voetbal International. "Je ziet wat er kan gebeuren als een elftal goed draait, als er veel vertrouwen is."

"De manier waarop PSV voetbalt is Luuk op het lijf geschreven. Zegt-ie zelf ook. In het druk zetten is hij een aanjager, dat ligt hem goed", aldus Siem, die vindt dat zijn broer in deze vorm niet zou misstaan op het EK. "Ik heb het er met hem weleens over. En dan probeer ik het wel, een klein beetje pushen", lacht hij.

Siem de Jong gaat verder: "Ik hoop dat hij alsnog naar het EK gaat. Maar het is niet alleen aan hem, natuurlijk. En ik wil me er eigenlijk ook niet mee bemoeien. Luuk heeft zijn keuze aan het begin van dit seizoen gemaakt, vooral om medische en fysieke redenen. Dat was een logisch verhaal. Achteraf, na zo’n seizoen, kijk je er misschien met andere ogen naar. Luuk weet zelf het beste wat goed voor hem is."

Af en toe probeert Siem zijn broer te overtuigen. "Soms zeg ik wel tegen hem: 'Moet je niet gewoon naar het EK gaan?'" Wat zijn broer dan antwoordt? "Hij zegt geen 'ja' of 'nee'. Maar tot nu toe is het wel meer “nee” dan “ja”", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand