Brobbey verkozen tot Speler van de Maand: "Luuk doet het ook goed"

Brian Brobbey lacht
Brian Brobbey lacht Foto: © Pro Shots

Ajax-spits Brian Brobbey is verkozen tot Speler van de Maand januari. De spits scoorde in drie Eredivisieduels vijf maal. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op de afgelopen periode.

"Mooi prijsje, Speler van de Maand, ben er blij mee", begint Brian Brobbey. Een terechte uitverkiezing? "Ik denk het wel, ja", beaamt Brobbey. "Al doet Luuk de Jong het ook goed, als je ziet hoe hij zijn team helpt met goals en assists. Dus ik denk dat we allebei hadden kunnen winnen. We zijn allebei een aanspeelpunt als spits, maar wel heel andere types. Hij is sowieso beter met zijn hoofd", erkent hij.

"Voor mij is het een goede maand geweest, maar mijn beste van het seizoen, dat wil ik niet zeggen", gaat hij verder. "Die maand dat ik twee keer scoorde in Marseille (november, red.) draaide ik ook heel goed."

Eind 2023 vroeg Voetbal International Brobbey zichzelf een rapportcijfer te geven voor zijn kalenderjaar. Zijn antwoord? Een 6,5. Ditmaal kreeg hij dezelfde vraag en wederom kwam hij uit op een 6,5. "Ik ben altijd kritisch, we moeten door. Het seizoen is nog lang, weet je. Ik beoordeel mezelf pas aan het einde van het seizoen."

Lees meer:
0 reacties