BREAKING | Ruud van Nistelrooij stopt per direct als trainer van PSV

Ruud van Nistelrooij tegen SC Heerenveen, zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van PSV
Ruud van Nistelrooij tegen SC Heerenveen, zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van PSV Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij is per direct opgestapt als trainer van PSV. De voormalig international van Oranje was in het Philips Stadion bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, maar heeft woensdagochtend bij PSV aangegeven per direct te stoppen.

Zo maakt PSV via de officiële kanalen kenbaar. Het besluit van Van Nistelrooij komt voort na de berichtgeving van De Telegraaf. Het medium meldde dat het niet boterde tussen Van Nistelrooij en zijn assistenten, terwijl ook binnen de spelersgroep onvrede heerste. Dinsdagavond vond een gesprek plaats tussen directie en Van Nistelrooij, waarin werd besloten om het seizoen af te maken en de focus te behouden voor de wedstrijd tegen AZ.

Van Nistelrooij meldde woensdagochtend zelf dat er in zijn ogen te weinig draagvlak en support was om langer door te gaan. Dit heeft de trainer ook direct uitgelegd aan de spelersgroep en de technische staf. Op verzoek van de directie neemt Fred Rutten aanstaande zondag de honneurs waar als hoofdtrainer.

PSV laat weten de beslissing van Ruud van Nistelrooij te betreuren. "PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is hem dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats", aldus PSV.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand