BREAKING: Politiechef Paauw gekozen als nieuwe KNVB-voorzitter

Protest tegen Frank Paauw
Protest tegen Frank Paauw Foto: © Pro Shots

Frank Paauw is de nieuwe voorzitter van de KNVB. De politiecommissaris is gekozen tijdens de bondvergadering met meer dan de helft van de stemmen. Hij kreeg 31 van zestig stemmen en wordt zo de opvolger van Just Spee.

Voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland kreeg twintig stemmen. Voormalig Oranje-international Jeanet van der Laan kreeg er zeven. Twee stemmen waren ongeldig. Tijdens de bondsvergadering mochten zestig afgevaardigden namens 1,2 miljoen leden van de KNVB hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter. Dat waren dertig personen die de regio's in het amateurvoetbal vertegenwoordigden en dertig bestuurders van betaald voetbalclubs.

Uit de stemming kwam uiteindelijk dus Frank Paauw naar voren als nieuwe voorzitter. Voetbalsupporters waren de afgelopen maanden kritisch over de voordracht van de politieman. Mogelijk komen er veel verandering voor de voetbalsupporters. Politiechef Paauw beloofde eerder al een keiharde aanpak voor relschoppers. 

De voetbalfans kwamen daarom met Hans Nijland op de proppen en de oud-directeur van FC Groningen kreeg voldoende steun vanuit de clubs en besloot mee te doen. Jeanet van der Laan, oud-international, werd ook naar voren geschoven door een aantal clubs, maar zowel Nijland als Van der Laan kregen niet genoeg stemmen. 

Lees meer:
0 reacties