BREAKING | Davy Pröpper levert contract in en stopt met voetballen

Davy Pröpper bij PSV
Davy Pröpper bij PSV Foto: © Pro Shots

Davy Pröpper heeft PSV laten weten te stoppen met voetballen. De 30-jarige middenvelder stopt per direct en levert zijn nog anderhalf jaar durende contract in.

Het besluit van Pröpper komt als een grote verrassing voor PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens het ED tekende deze situatie zich vorig seizoen in Engeland al af. Pröpper besloot terug te keren naar PSV om in Eindhoven het plezier in het voetbal terug te vinden. Alle voortekenen leken goed, aangezien de middenvelder al eerder succesvol was in Eindhoven en goede vriend Marco van Ginkel ook bij PSV speelt.

De praktijk wees echter anders uit, zeker ook omdat blessures Pröpper parten bleven spelen. Na een halfjaar bij PSV is Pröpper dan ook tot de conclusie gekomen dat hij een volgende stap wil zetten in zijn leven. Een leven buiten het topvoetbal. Pröpper heeft PSV laten weten dat zijn besluit niets met PSV als club, trainer Roger Schmidt of met zijn ploeggenoten te maken heeft.

Vanuit PSV klinkt niets dan respect voor Pröpper, die alle financiële schade van het beëindigen van zijn contract op zich neemt. De club is hem dankbaar voor zijn bijdrage in twee fases, waarbij hij met de club eenmaal de landstitel wist te veroveren. "Ik heb voor de kerst de knoop doorgehakt en dat voelt als een opluchting. Hierdoor weet ik dat het de juiste keuze is", meldt Pröpper via de officiële kanalen van PSV.

Mede door het besluit van Pröpper besloot PSV enorm snel door te schakelen en werd Joey Veerman per direct naar Eindhoven gehaald. Hij wordt later vandaag gekeurd en sluit daarna aan bij de selectie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
za 5 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
AZ -
za 12 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
PSV -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
PSV -
-
SC Heerenveen -
zo 27 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand