Branthwaite dankbaar voor PSV-tijd: "Ben daardoor een man geworden"

Jarrad Branthwaite namens Everton
Jarrad Branthwaite namens Everton Foto: © Pro Shots

Jarrad Branthwaite heeft veel aan zijn periode bij PSV gehad. De Engelse verdediger is deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg.

Branthwaite werd door PSV gehuurd van Everton. "Ik ging naar het buitenland en deed nieuwe levenservaringen op", blikt de verdediger terug in gesprek met The Independent. "Ik denk dat ik daardoor een meer man ben geworden en dat ik terug kon keren naar de Premier League en regelmatig kon spelen nadat ik in het buitenland was geweest."

"Ik was toen 20 en je moet het zelf leren, op eigen benen staan. Er is niemand anders om je te helpen", maakt Branthwaite duidelijk. Dit seizoen brak hij definitief door bij Everton en zaterdag zou hij zelfs kunnen debuteren namens Engeland. "Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat ik in de Engelse selectie zou zitten, dan had ik het waarschijnlijk niet geloofd, maar dat is waar ik nu ben en ik ben erg blij om hier te zijn."

"Voor mij gaat het erom dat ik me concentreer op het leveren van de best mogelijke prestaties om voor die ploeg te kunnen strijden. Ik denk dat het op een goed moment is gekomen om nu in de selectie te zitten, dicht bij het EK, maar het enige wat ik kan doen is op het hoogste niveau presteren en mezelf de beste kansen geven", aldus Branthwaite.

Lees meer:
0 reacties